Έξυπνες ιδέες να αξιοποιήσουμε τα φαγητά που περίσσεψαν μετά το γιορτινό τραπέζι

Hits: 369

Αναρωτιέστε τι να κάνετε τα απομεινάρια των Χριστουγέννων;

Τα Χριστούγεννα πέρασαν όπως και τα γιορτινά τραπέζια!

Τα ψυγεία έχουν γεμίσει με φαγητά και γλυκά, που αναρωτιέστε «πως θα τελειώσουν χωρίς να προλάβουν απλά να χαλάσουν;»

 

Φυσικά η λύση δεν είναι να φάμε εμείς και η οικογένειά μας όσο περισσότερο μπορούμε γιατί έτσι θα έχουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα, λόγω τις ανεξέλεγκτης υπερφαγίας.

Κάποια από αυτά μπορεί να είναι αύξηση σωματικού βάρους αλλά και έντονα γαστρεντερικά προβλήματα (φούσκωμα, διάρροια, δυσφορία, και δηλητηρίαση).

Όλα αυτά είναι συμπτώματα που θα μας φέρουν σε αδιαθεσία, θα μας προκαλέσουν υπνηλία αλλά και θα μειώσουν την όρεξη μας να περάσουμε όσο περισσότερο ευχάριστο χρόνο μπορούμε με τα αγαπημένα μας άτομα αυτές τις γιορτινές μέρες.

Με ποιους τρόπους μπορείτε λοιπόν να τα αξιοποιήσετε;

➢ Το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που περίσσεψε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε φτιάχνοντας είτε μια πίτα είτε μια κρύα σαλάτα με λαχανικά και με dressing σως γιαουρτιού.

➢ Επιπλέον πολύ πιθανό είναι να περισσέψει το χοιρινό κρέας ή κάποιο άλλο είδος κρέατος. Μια γευστική επιλογή είναι τα αγαπημένα μας burritos δηλαδή, κόβετε σε μικρά κομματάκια το κρέας και το προσθέτετέ μέσα σε αραβική πίτα μαζί με καλαμπόκι, κόκκινα φασόλια, αβοκάντο και πολύχρωμες πιπεριές σε συνδυασμό με μια πράσινη σαλάτα.

➢ Σε κάποια σπίτια μαγειρεύουν περισσότερες πατάτες φούρνου απ’ ότι πολλές φορές χρειάζεται. Έτσι θα μπορούσατε να τις κόψετε σε κύβους και να τις προσθέσετε μέσα στην ομελέτα σας που ιδανικά θα περιέχει σπανάκι και μανιτάρια.

➢ Σας έχει τύχει να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα σαλάτας στο γιορτινό τραπέζι; Τότε μπορείτε να την αποθηκεύσετε για το επόμενο γεύμα σας απλά στραγγίζοντας τα περισσευούμενα υγρά και κλείνοντάς την σε σακουλάκι τροφίμων.

➢ Ακόμα και αν σας περίσσεψαν μελομακάρονα, τότε θα μπορούσατε να τα κάνετε μια γευστικότατη βάση cheesecake σε συνδυασμό με κρέμα γιαουρτιού (ακολουθεί συνταγή)

Δοκιμάστε κάποιες από τις παραπάνω εναλλακτικές λύσεις και θα μείνετε έκπληκτοι.

Φυσικά πάντα υπάρχει η επιλογή να δωρίσουμε το φαγητό μας σε συνανθρώπους μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη από εμάς και να τους προσφέρουμε στιγμές χαράς.

Το ανάλαφρο cheesec ake των γιορτών

Έτσι λοιπόν έχουμε ένα γευστικό γλυκό, ανάλαφρο με λίγες θερμίδες και χωρίς να πετάξουμε τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικά γλυκά.

Συστατικά

Για τη βάση

✓ 300γρ. μελομακάρονα

Για την κρέμα

✓ 700γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%

✓ 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη

✓ λίγες σταγόνες πορτοκαλιού για το άρωμα

Για τη διακόσμηση καρύδια και κομματάκια πορτοκαλιού Εκτέλεση

✓ Σε μια φόρμα ή ένα ταψάκι 25εκ. θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα, στη συνέχεια τα πιέζουμε με το χέρι μας ώστε να σχηματίσουν μια ομοιόμορφη επιφάνεια. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

✓ Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά τις κρέμας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

✓ Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση με τα μελομακάρονα και την στρώνουμε ισόποσα.

✓ Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά και γαρνίρουμε με καρύδια τριμμένα και κομματάκια από πορτοκάλι. Εναλλακτικά γαρνίρουμε με μια σπιτική μαρμελάδα της αρεσκείας μας